COUNTY SLIGO

(For more go to ‘Songs & Stories’ on this website)
County Sligo
heeft voor ‘The Friends of Folk’ een speciale betekenis.
Dit omdat we vanaf 2011 (tot en met 2018) zeven keer hebben opgetreden op het Shantyfestival in Rosses point dat een paar kilometer buiten de hoofdstad Sligo aan de Atlantische Oceaan ligt.
Iedere keer dat we in Rosses point komen, mogen we ons weer op een warm welkom verheugen en (natuurlijk) hebben we er in die jaren vele bekenden en zelfs vrienden aan over gehouden.

Ook zijn er langzamerhand een paar tradities in onze aanwezigheid geslopen. Zo verzorgen we al jaren een persoonlijk optreden bij iemand aan huis in Rosses point en treden we sinds 2016 ook op in het verzorgingshuis in Sligo.

Enn! Last but not least; we hebben uiteraard onze favoriete etablissementen. Ten eerste ons hotel Yeats Country Hotel waar we elk jaar ons te ruste begeven en, niet minder belangrijk, de pubs Austies en Harry’s.
Voor degenen die nog wat meer willen, ligt net om de hoek van het hotel de County Sligo Golfclub en kun je bootuitstapjes maken met Ewing’s.

Staat uiteraard niet ter discussie dat Jan en de ‘Friends of Folk’ al een boel nummers over ‘Sligo’ en ‘Rosses Point’ hebben gemaakt. Ook heeft Jan een aantal gedichten geschreven. Hieronder vind je de nummers die op VIDEO staan en/of linken je door naar de TEKST van het nummer of het gedicht.

The Lights of Sligo Town

Thinking of Sligo

Coney Island 2011 Alles gaat mis maar is gezellig

The Friends go to Ireland

The waves of the sea

Patsy Dan Rodgers (Tribute to the King of Tory †2018)